Een geprek met Martine over haar revaringen bij YourLifeCircle

'Ik wilde gezonder worden, afvallen en een gezondere kijk op eten krijgen..'

Wat was voor jou de reden om een personal trainer te gaan zoeken?

‘Ik had behoorlijk overgewicht. In mijn familie komen dingen als hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en diabetes type 2 voor en ik wilde de kans dat ik hier in de toekomst mee te maken krijg verkleinen.’

‘Zelf had ik al meerdere periodes gezonder gegeten met informatie die ik vond op het internet in combinatie met het bijhouden van calorieën. Dit heeft een paar keer geholpen, 5 kg eraf, 10 kg en zelfs een keer 15kg eraf.’

‘Uiteindelijk hield ik het alleen nooit lang vol en kwam ik al snel weer in gewicht aan. Na de zoveelste niet geslaagde poging besloot ik dat ik wel wat hulp kon gebruiken.’

Had je daarbij een concreet doel voor ogen? En zo ja, welk doel was dat?

‘Toen ik begon was het voornaamste doel dat ik voor ogen had dat ik gezonder wilde worden. Ik wilde fitter worden, een gezondere relatie tot eten krijgen en daarbij ook afvallen. Het naar de sportschool gaan was ook al een doel op zich.’

‘Daarnaast wilde ik 5 tot 10 kg afvallen. Groter dan dat durfde ik nog niet te kijken. Dit doel was al heel snel bereikt en doordat dat lukte, durfde ik groter te denken.’

‘Mijn doel werd 35 kg afvallen. Nu ik daar heel dichtbij ben, durf ik nog groter te denken. Ook zijn we na een tijdje sportdoelen gaan stellen. Op dit moment een 100kg hip trust.’

martine in een deuropening van voren gefotografeerd - voor de personal training martine in een deuropening van voren gefotografeerd - na de personal training

Hoe ziet een personal training sessie er voor jou uit? En hoe voel je je na zo’n sessie?

‘Ik sport 2x per week met een trainer van YLC. 1x per week start ik mijn sessie met een weegmoment. We bespreken dan het resultaat en indien nodig bijzonderheden van de afgelopen week op het gebied van eten en lichamelijke klachten.’

‘Het verloop van de training is met de tijd een beetje veranderd. Ik begin altijd met 5 minuten inlopen. In het begin deden we daarna voornamelijk parcourtjes met losse oefeningen zoals squats, planken en de wall sit. Na verloop van tijd zijn we steeds meer krachttraining in supersets gaan doen omdat ik dit zelf leuker vond. Hier zitten regelmatig ook de losse oefeningen in verwerkt. Ik eindig vaak nog met 10 minuten cardio buiten de trainingssessie om.’

‘In het begin voelde ik me erg vermoeid na de training. Dit werd steeds minder naarmate ik vaker trainde. Nu voel ik me juist energieker na de training. Ook ben ik altijd trots dat ik weer een training heb afgerond.’

Wil jij ook fitter, slanker of mobieler worden? Begin dan vandaag nog met ons gratis e-book met 5 basis ingrediënten voor lange termijn resultaat, 5 eiwitrijke ontbijt/lunch recepten & 5 eiwitrijke smoothie recepten!

Wat viel je op tijdens de intake?

‘De intake vond ik erg spannend. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten. Ik kende personal trainers voornamelijk van televisieprogramma’s waar vaak intimiderende mensen staan te schreeuwen naar deelnemers.’

‘Tijdens de intake kreeg ik een goede uitleg van hoe de trainers bij YLC te werk gaan. Ook werd er veel gevraagd naar mogelijkheden en beperkingen op fysiek en naar mijn wensen rondom het eten.’

‘Zo werd er gelijk gekeken naar een aanpak die bij mij past. Ik vond de persoonlijke benadering erg prettig en de trainer kwam vriendelijk over.’

Hoe ben je bij YourLifeCircle terecht gekomen?

‘Ik heb verschillende sites van personal trainers in de omgeving bekeken. Op veel sites stonden foto’s van trainers die geposeerd hun spieren lieten zien en met een strenge blik in de camera kijken. Dit kwam op mij intimiderend over.’

‘Bij YLC was dit niet het geval. Een vriendin had al eerder bij YLC gesport en had ook aangegeven dat ze de trainer een aardige gast vond, dit heb ik ook in mijn keuze meegenomen.’

Hoe lang ben je bezig bij YourLifeCircle? En wat vind je van je personal trainers?

‘Ik sport nu ruim een jaar bij YLC en heb gemerkt dat alle trainers hun eigen manier van trainen hebben en weer op andere dingen letten tijdens het uitvoeren van oefeningen.’

‘Ook maken ze verschillende keuzes voor oefeningen. Daarbij kijken ze allemaal goed naar wat er bij mij past en wat ik graag wil bereiken. Zelf vind ik de verschillen erg leuk omdat ik hierdoor leer wat voor mij werkt en prettig is. De trainers passen hun trainingen hier weer op aan.’

Wat is het resultaat van jouw traject bij YourLifeCircle? En heb je daarmee je doel bereikt?

‘Ik ben inmiddels ruim 30kg afgevallen en daarmee lichter, sterker en gezonder dan ik in jaren ben geweest. Ik heb daarmee al heel veel van mijn gestelde doelen bereikt.’

‘Nu ik in een goede flow zit en nog steeds merk dat ik vooruit ga in mijn kracht en op een haalbare en leuke manier wekelijks afval, ben ik nog niet klaar. Ik wil nog ongeveer 10kg afvallen en wil nog sterker en fitter worden.’

Mijn grootste lessen:

‘Ik heb bij YLC geleerd dat en hoe ik kan afvallen zonder mezelf alle lekkere dingen te ontzeggen, zonder dat ik alleen maar light producten en groente eet en zonder honger te hebben. Ik heb geleerd hoe ik de gezonde gewoontes voor altijd vol kan houden.’

‘Ook ben ik van de grootste sport hater zelfs plezier gaan halen uit het sporten. Personal training is niet zoals je het ziet op tv. Er wordt niet tegen je geschreeuwd en als je even een slechte dag hebt is dat helemaal niet erg en wordt je programma daar op aangepast. Ik heb het zelf meer voor het zeggen dan ik had verwacht.’

martine in een deuropening van opzij gefotografeerd - voor de personal training IMG_2808cr3